Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı

08.06.2023 357

Kendi kendine hareket edebilen ilk taşıt; 1769 yılında Nicolas-Joseph Cugnot'un yaptığı buharlı otomobildir. İlk içten yanmalı benzinli motoru ise 1876 yılında Alman Mühendis August Otto yapmıştır. İçten yanmalı motorla çalışan ilk otomobillerden biri, Almanya'da 1885 yılında Karl Benz tarafından yapılan otomobildir. Dünyanın ilk dizel motorunu ise çalışmalarına 1890 yılında MAN fabrikalarında başlayan Dr. Rudolf Diesel geliştirmiştir.

İlk otomobiller başlangıçta tek tek ve sipariş üzerine üretiliyordu. Montaj hattı üzerinde ilk seri otomobil üretimine 1903 yılında Amerika'da FORD fabrikalarında "Model T" adı altında üretilmeye başlanmıştır.

Otomobiller ilk üretimine başlandığı tarihten itibaren günümüze kadar büyük gelişme göstermiştir. 1900'lı yılların başından itibaren dünyada etkin bir sektör olmaya başlayan motorlu araçlar sektörü, diğer sektörlerdeki teknik gelişmelere de öncülük etmiştir. Bu sektörün en önemli ürünlerinden biri olan otomobil ise, uluslararası tanımıyla "Dünyayı değiştiren makine" olmuştur.

Okulumuzda eğitim verilen program ve dal bilgileri;

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi > Anadolu Meslek Programı

Otomotiv Elektromekanik

İş Makineleri

MESEM > Mesleki Eğitim + Diploma Programı

İş Makineleri

Otomotiv Elektrikçiliği

Otomotiv Elektromekanik

Otomotiv Gövde

Otomotiv Mekanikerliği

Otomotiv Motor Yenileştirmeciliği

Ön Düzen Ayarcılığı Ve Lastikçilik

Mesleki Açık Öğretim Lisesi